Shakti Acupressure Mat Doing You

Ge dig själv den bästa möjligheten att ta hand om dina muskler genom träning och effektiv återhämtning.

Kan du förklara en Shakti spikmatta?

Shakti spikmatta tillverkas i Indien, efter grundaren Om Mokshananda´s fulländande av den uråldriga spikmattan. Den var årets julklapp 2009 och fanns snart i vart 10:e hem i Sverige.

Sjuksköterskor, kändisar, idrottsstjärnor, yogisar & motionärer intygar effekterna av att använda spikmattan. Media följer upp med inslag och artiklar om succén. Framgången sprider sig utanför Sverige, och tidningar som New York Times lovordar spikmattans effekter.

Från de norra delarna av Sverige, närmare bestämt Hudiksvall, drivs fortfarande produktionen av Shakti genom Om och hans familj.

// Johan | AkuZone |

Rk March2019 Ind Shakti Mats Stamping In The Nails242 800x1000
Shakti Acupressure Mat Advanced

Hur fungerar en Shaktimatta?

Tusentals akupressurpiggar skapar ett tryck mot kroppen och blir ett effektivt verktyg för att ge djupavslappning. 

Lägg din Shakti spikmatta i sängen eller på annat mjukt underlag. Använd gärna en nackkudde eller hoprullad handduk under mattan, till nacken. Lägg dig bekvämt på mattan så att huden vilar mot piggarna. Slappna av och andas djupt. Om du är extra smärtkänslig kan du i början lägga ett mycket tunt tyg mellan huden och piggarna. På så vis vänjer du dig gradvis.

I början kan det räcka med att du ligger 10-15 minuter per tillfälle på din Shaktimatta för att sen öka upp till 20-40 minuter. Det är inte farligt att ligga längre eller om du råkar somna. Använd den när du har tid och lust, gärna varje dag. Avslappning eller lugn aktivitet rekommenderas efter användningen.

Du kan använda spikmatta vid tillfällen för avkoppling och vila. Vid läggdags såväl som i pauser på till exempel arbetet.

// Erik | AkuZone |

Använda Shakti spikmatta

Rygg

Utövande 20+ minuter

Lägg din Shakti spikmatta i sängen eller på annat mjukt underlag. I början kan det räcka med att du ligger 10-15 minuter per tillfälle på din Shaktimatta för att sen öka upp till 20-40 minuter.

Det är inte farligt att ligga längre eller om du råkar somna. Använd den när du har tid och lust, gärna varje dag. Avslappning eller lugn aktivitet rekommenderas efter användningen.

Shakti akupressurmatta är baserad på den indiska spikmattan. Tusentals spikar skapar ett tryck mot huden och musklerna, och ger hjälp till cirkulation, avslappning, mental skärpa och välmående.

Nacke & skuldror

Utövande 10+ minuter

Använd din Shaktikudde, eller rulla ihop din Shakti akupressurmatta, för att skapa tryck under nacke och axlar. Den här positionen kan vara särskilt användbar då du känner stress och spänningar i kroppen. Dålig hållning vid stående och stillasittande arbete kan resultera i spänningar kring nacke och axlar.

Att nyttja Shaktimattan kring detta område kan verka mildrande för dina trötta och spända muskler kring nacken och axlarna.

Fötter

Utövande 5+ minuter

Dina fötter består av en stor mängd triggerpunkter, vilket gör att en stående position på Shakti Footpad (extern länk) eller Shakti akupressurmatta ger en djup akupressureffekt.

Prova att stå på Shaktimattan eller Shakti Footpad i början av dagen eller i slutet av dagen. Båda kan hjälpa den normala cirkulationen att komma igång, massera trötta fötter eller ge dig energi för en bra start på dagen.
Använd strumpor i början, för att sedan avancera till att vara barfota.

Vader/lår

Utövande 10+ minuter

Använd din Shaktikudde, eller rulla ihop din Shakti akupressurmatta, för att skapa tryck under vader/lår. Den här positionen kan vara särskilt användbar då du känner stress och spänningar i kroppen från tuffa gym eller löppass.

Hitta något för dig